Programska podrška za upravljanje rizicima : završni rad - Špendić, Marija (M. Špendić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad obuhvaća teorijsku podlogu o kontroli i upravljanju rizicima, te dokumentaciju programske podrške koja je razvijena. Rizik je vjerojatnosti nastanka nekog događaja koji će imati negativne posljedice na poslovanje. Njegovo očitovanje u budućnosti je neizvjesno, može unaprijediti poslovanje ili prouzrokovati negativne posljedice. Time je kontrola rizika za poslovanja neophodna, a ujedno i zahtjevan i odgovoran posao. Da bi se rizik mogao kontrolirati potrebno ga je prethodno identificirati i analizirati. Razvijena programska podrška podržava unos i pregled projekata, evidentiranje rizika, povezivanje rizika s projektima i pridruživanje kontrola rizicima. Za rizike se bilježi njihov prioritet i utjecaj. Pregled rizika je omogućen pomoću implementirane liste Top 10 rizika.