Analiza teksture za vizualnu kontrolu kvalitete : završni rad - Zuanović, Luka (L. Zuanović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ekstrakcija značajki je postupak u kojem se podatci dobiveni iz ulazne slike (tj. intenziteti piksela) predstavljaju u nekom n-dimenzionalnom prostoru (prostoru značajki) u kojem je moguće provesti postupak grupiranja. Grupiranjem sličnih značajki u disjunktne grupe dobiva se segmentacija slike u odvojene regije. U ovom radu implementirao i validirao sam dva postupka grupiranja, K-srednjih vrijednosti te ISODATA postupak, te razne postupke ekstrakcije značajki. Na kraju, pokazao sam razliku u točnosti segmentacije u ovisnosti od postupka grupiranja i o ovisnosti od postupka ekstrakcije značajki.