Prepoznavanje i grupiranje digitalnih sadržaja temeljeno na semantici : diplomski rad - Pribolšan, Sandro (S. Pribolšan, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu analizirani se modeli temeljeni na statistikama i modeli temeljeni na strojnom učenju koji su pogodni za obradu tekstualnih digitalnih sadržaja. Kroz rad se obradila obrada prirodnog jezika, automatizirano prolanaženje pojmova u jednostavnom tekstu, izrada grafa semantičkih odnosa, semantička sličnost dvaju tekstova, te rad u alatu Tropes.