Aplikacija za upravljanje centrom za poduku : završni rad - Krstulović, Roko (R. Krstulović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Smisao ovog završnog rada je prikazati i objasniti korištenje aplikacije za upravljanje centrom za poduku. Aplikacija omogućava predavačima lakše vođenje njihovih predavanja putem sučelja web-aplikacije, administratorima kontrolu baze podataka putem administrativnog dijela web-aplikacije, a učenicima i njihovim roditeljima uvid u informacije koji su ostavili predavači putem mobilne aplikacije. Web-aplikacija napravljena je u Joomla! (PHP). Pritom je korišten arhitektonski oblikovni obrazac MVC koji omogućuje jednostavniju nadogradnju sustava. Mobilna aplikacija rađena je u Xamarin.Formsu i ima posebno sučelje za roditelje, a posebno za učenike. Ona pribavlja podatke koristeći REST arhitekturu. Na samom kraju završnog rada opisano je korištenje ove aplikacije (poglavlje 4)