Frekvencijski pretvarač u električnom automobilu : završni rad - Anić, Zvonimir (Z. Anić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Frekvencijski pretvarač je jedan od glavnih dijelova električnih vozila i stoga parametrizacija tog uređaja nije jednostavna. Treba obratiti pozornost na mnoge čimbenike kao što su težina vozila, namjena, korišteni elektromotorni pogon te preferencije korisnika. Parametri Curtis 1238R frekvencijskog pretvarača se mogu uređivati preko programskog paketa 1314-4402 PC Programming Station za čije spajanje je prvo bilo potrebno urediti adekvatan priključak za vezu između pretvarača i osobnog računala. Nakon spajanja parametri se mogu uređivati no i najmanja greška može promijeniti ponašanje vozila jer točan opis parametara nije dostupan. Ovaj rad detaljno opisuje svaki parametar, njegov utjecaj na ponašanje vozila te preporučene vrijednosti kako bi se u budućnosti vozilo ovisno o potrebi moglo jednostavnije prenamijeniti bez kompliciranih tehničkih rješenja.