Baza podataka i web-aplikacija za sportsko-rekreacijski centar : završni rad - Marković, Božidar (B. Marković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Kroz ovaj završni rad prikazan je proces izgradnje web aplikacije za sportsko-rekreacijski centar s MySQL bazom podataka. Na početku je izgrađen relacijski model baze podataka te je na temelju njega implementirana baza podataka na lokalnom računalu uz pomoć alata phpMyAdmin. Nakon implementacije baze podataka, pomoću tehnologija HTML, CSS, PHP, JavaScript i Yii framework je izgrađena web-aplikacija koja koristi tu bazu. Izgrađeni sustav omogućuje registriranim korisnicima pregled i upravljanje podatcima koji se odnose na sportsko-rekreacijski centar, poput rezervacije prostora, iznajmljivanja opreme, te upravljanje grupama, ovisno o razini korisničkog pristupa. U radu je detaljno opisano modeliranje i implementacija MySQL baze podataka te implementacija funkcionalnosti web-aplikacije, kao i njeno korištenje.