Detekcija krvnih žila u slikama očne pozadine pomoću dubokih neuronskih mreža : završni rad - Lukač, Andrea (A. Lukač, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Detekcija krvnih žila je bitna komponenta u dijagnosticiranju mnogih bolesti. Konvolucijske neuronske mreže daju odlične rezultate za različite potrebe analize slika te su primjerene i za ovakav problem. Koristeći Caffe biblioteku, konstruiran je primjer takvog modela. Rezultati su analizirani različitim statističkim mjerama.