Primjena digitalne frekvencijske modulacije u prijenosu podataka : završni rad - Kovčalija, Mato (M. Kovčalija, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je obrađena tema primjene digitalne frekvencijske modulacije u prijenosu podataka. Opisan je općeniti postupak frekvencijske modulacije, odnosno analiza i primjena FM modulacije sa analognim signalom i FSK modulacija sa pravokutnim signalom. Također su obrađeni i prikazani spektri navedenih modulacija te je napravljena aplikacija kao praktični dio rada. Omogućen je prikaz frekvencijski moduliranog signala nosioca koji nastaje prilikom modulacije signala sinusnim signalom, kao i prikaz frekvencijski moduliranog signala nosioca koji nastaje prilikom modulacije pravokutnim signalom. Način i rezultati korištenja aplikacije su opisani u radu.