Algoritmi i metode mjeranja sličnosti izvornog koda : završni rad - Šulc, Dorian (D. Šulc, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U današnje doba, informacijska dostupnost uvelike olakšava plagijarizam. Plagijarizam obuhvaća široko područje, a u ovome radu se analizira isključivo plagijarizam izvorišnih kodova. Klasificiraju se i objašnjavaju uobičajene metode zataškavanja plagijarizma. Navode se postojeće metode za mjerenje sličnosti poput mjere editirajuće udaljenosti i analize digitalnih otisaka, te se spominju uobičajeni predprocesi koji se provode nad izvorišnim kodovima. Na temelju opisanih metoda se nudi rješenje za mjerenje sličnosti velikog broja kodova u relativno kratkome vremenu koje je otporno na odabrani skup napada. Na kraju su provedeni eksperimenti kojima se ustvrđuju performanse stvorenog sustava.