Audio pojačala snage : završni rad - Trepšić, Marko (M. Trepšić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je upoznavanje s klasama audio pojačala snage i njihovim mogućnostima. Kako bismo mogli bolje razumjeti prednosti i nedostatke svake od klasa napravili smo pregled osnovnih parametara pomoću kojih se određuju izvedbene mogućnosti pojačala snage. U radu su navedeni principi rada svake od klasa kako bi dobili uvid u njihove međusobne razlike, a samim tim i u razlike u korisnosti između klasa. Na kraju su provedena mjerenja na dvije klase audio pojačala snage kako bismo iz prve ruke dobili uvid u razlike u korisnosti, izobličenjima prisutnim u signalu, frekvencijskom odzivu i sl.