Analiza fotodioda s lavinskom multiplikacijom s plivajućim zaštitnim prstenima : diplomski rad - Janeković, Ivan (I. Janeković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Korištenjem programa Sentaurus TCAD provedene su električne i optičke simulacije fotodiode s lavinskom multiplikacijom i odvojenim apsorpcijskim i multiplikacijskim područjem. Fotodiode s lavinskom multiplikacijom često doživljavaju proboj na rubu multiplikacijskog područja, što je nepoželjno jer povećava šum, smanjuje probojni napon i smanjuje pojačanje. Za sprječavanje proboja na rubu korišteni su plivajući zaštitni prsteni. OdreĎen je njihov broj i meĎusobni razmak. Provedene optičke simulacije pokazale su da se ova struktura efikasno može koristiti za detekciju vidljivog svjetla. C-U karakteristika pokazuje kako dodani plivajući zaštitni prsteni zanemarivo pridonose ukupnom kapacitetu strukture. Najlošije mjesto za optičku apsorpciju je periferija strukture.