Program za rješavanje testova CAPTCHA : završni rad - Kovačević, Janko (J. Kovačević, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađen je pojam testa CAPTCHA koji se koristi za prevenciju automatiziranih programa koji svojim djelovanjem mogu sniziti kvalitetu sustava koji se štiti. Također je razrađena ideja umjetne neuronske mreže te učenje iste. U skladu rada napravljen je prototip za savladavanje jedne odabrane vrste testa CAPTCHA. Izrađena je programska implementacija koja koristi algoritme uklanjanja šuma i segmentacije znakova kako bi pripremila znakove za klasifikaciju naučenoj umjetnoj neuronskoj mreži.