Izrada web-sučelja za prikaz osnovnih fizikalnih veličina pogona električnog vozila u realnom vremenu : završni rad - Vuković, Domagoj (D. Vuković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Električni automobil sadrži bateriju koja se sastoji od manjih ćelija kojima se napon mijenja u zavisnosti o upotrebi. Vožnja za posljedicu ima smanjivanje, a punjenje povećanje napona. Pošto napon ćelija mora biti unutar dozvoljenih granica, nužno je pratiti njihove vrijednosti. Kako bi se mogla vršiti analiza podataka nakon vožnje sa udaljenog mjesta, u slučaju da automobil fizički nije blizu, možemo koristiti platformu Arduino, programski jezik Python i web uslugu Plotly. Njihovom kombinacijom možemo napraviti web-sučelje koje će nam omogućiti pregled kretanja vrijednosti napona kroz vrijeme na vizualan način, pomoću grafa. Jednostavnost korištenja i velike mogućnosti omogućavaju razna proširenja u smislu povećanja broja mjerenih veličina i iscrtavanju raznolikih grafova.