Analiza i simulacija izvođenja kvantnih algoritama : diplomski rad - Ilić, Zvonimir (Z. Ilić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Kvantni algoritmi su algoritmi koji se izvode na kvantnim računalima i pri tome koriste svojstva poput superpozicije i kvantne prožetosti. Rad sadrži analizu i primjer izvođenja Deutschovog, Shorovog i Groverovog algoritma. Uz rad je napravljena programska biblioteka koja simulira rad kvantnih algoritama te omogućuje bolji uvid u rad kvantnih algoritama.