Izvedba algoritma za kompresiju slika bez gubitaka na ugradbenoj računalnoj platformi : završni rad - Mesar, Matko (M. Mesar, 2015)
Sažetak na hrvatskom: CBP algoritam kompresije bez gubitaka uspjeli smo implementirati na ugradbenom računalnom sustavu. Kao platformu smo koristili mobilni sustav s OS Android. Algoritam je implementiran korištenjem Java programskog jezika. Nakon uspješne implementacije napravili smo neke preinake i dobili smo određena poboljšanja u odnosu na početnu verziju algoritma. Preinake koje smo obavili relativno su ubrzale algoritam i smanjile memorijske zahtjeve procesa. Predložili smo sljedeće korake za daljnju optimizaciju.