Prevoditelj za programski jezik PL : završni rad - Ivančan, Jakov (J. Ivančan, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljen je jezik PL kao i njegov prevoditelj. PL jezik je jednostavan programski jezik nalik poznatom jeziku C, ali bitno jednsotavniji. PL prevoditelj provodi fazu analize koja se sastoji od leksičke analize, sintaksne analize i semantičke analize. Svaka od analiza opisana je u poglavljima 2, 3 i 4 respektivno. Na kraju, dan je načelni izgled virtualnog stroja u poglavlju 5, kao i izgled međukoda koji PL prevoditelj generira za taj virtualni stroj.