Algoritam upravljanja relejima pomoću digitalnih izlaza mikrokontrolera : završni rad - Tušek, Ivan (I. Tušek, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Procesom automatizacije nastoji se provesti upravljanje procesima bez izravnog utjecaja čovjeka. Upravljanje je najjednostavniji oblik automatizacije te omogućava mijenjanje izlaza promjenom ulaznih signala. Koristi se većinom programsko upravljanje gdje mikrokontroleri električnim signalima izazivaju promjene izlaza. Veliki broj izlaznih sklopova kojima treba upravljati predstavlja problem zbog ograničenja broja signala koje mikrokontroler može dati. Ovaj rad daje jednostavan algoritam kojim se omogućuje upravljanje većeg broja releja pomoću mikrokontrolera. U konačnici algoritam je izveden u obliku tiskane pločice.