Projektiranje elektroničkog sustava s programirljivim logičkim razinama digitalnih signala : završni rad - Batinović, Josip (J. Batinović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje postupak projektiranja elektroničkog sustava u svrhu dobivanja različitih napona logičkih razina koji se dalje mogu koristiti za napajanje osjetljivijih digitalnih sklopova. Rad elektroničkog sustava temelji se na tri digitalna primopredajnika koji imaju ulazni i izlazni krug te dva priključka za napajanje. Na ulazni krug se s mikrokontrolera dovode signali i napajanje u iznosu od 5 V. U sklopovima koji imaju napon napajanja manji od 5 V, logičke razine signala moraju se smanjiti na prikladne razine koje ovise o napajanju. To se obavlja pomoću regulatora koji na izlazu ima spojen promjenjivi otpornik s kojim se, u ovisnosti o vrijednosti otpora, napon mijenja od 1,2 V do 1,8 V. S tim naponom se napaja izlazni krug sklopa. Na kraju su dani rezultati mjerenja kojima je potvrđena ispravnost i rad elektroničkog sustava.