Izvedba i optimizacija sustava procesora FRISC : diplomski rad - Duspara, Alen (A. Duspara, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proučava se logika sustava procesora FRISC. Razmatraju se karakteristike ovog procesora te se opisuje postojeća verzija dizajna izvedenog na FPGA sklopu. Na osnovu opisa postojećeg dizajna razrađuju se ideje za daljnji razvoj i optimizaciju s naglaskom na protočnoj strukturi upravljačke jedinice. Predočavaju se nedostaci sustava koji ograničavaju mogućnosti njegova rada i prikazuje se tok izvedbe novog dizajna. U sustav procesora FRISC se dodaje nova vanjska jedinica koja predstavlja sučelje s LCD zaslonom te se prikazuje izvedba upravljačkog programa u asemblerskom jeziku FRISC procesora koji omogućava crtanje osnovnih grafičkih primitiva i znakova.