Programska potpora za prikupljanje nestrukturiranih podataka : završni rad - Popovčić, Zvonimir (Z. Popovčić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Proučen je i analiziran postojeći programski sustav Hiperion i literatura vezana uz sustav. Sustav služi za prikupljanje i obradu nestrukturiranih podataka. Na temelju analize sustav je opisan i predložena je instalacija sustava na uređaj Raspberry Pi. U tu svrhu proučen je uređaj Raspberry Pi, te se došlo do zaključka kako je uređaj cijenom i dimenzijama povoljniji od postojećih infrastruktura. Sustav Hiperion koristi MongoDB bazu podataka te je bilo potrebno proučiti instalaciju posebne verzije baze prilagođene za Raspberry Pi uređaj. Primjećeno je kako spremanje podataka baze podataka na SD karticu može prouzročiti probleme zbog ograničenog broja pisanja na istu memorijsku lokaciju, te je odlučeno da će baza biti pohranjena u radnoj memoriji. Spremanje u radnu memoriju nam donosi problem ograničenja iskoristivog dijela radne memorije, te je podatke potrebno kontinuirano prebacivati na uređaj koji nam omogućava pohranu veće količine podataka. To ovim radom nije obuhvaćeno.