Analiza tranzijentnih svojstava audiosignala : diplomski rad - Žegrec, Tomislav (T. Žegrec, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu obrađene su karakteristike audiosignala u vremenskoj i frekvencijskoj domeni. Nakon toga, obrađene su karakteristike instrumenata u vremenskoj i frekvencijskoj domeni, te su dani primjeri karakteristika nekoliko instrumenata. Nekoliko instrumenata je analizirano u programskom jeziku Matlab, te su se sintezirali njihovi zvukovi iz tako dobivenih karakteristika. Nakon tog koraka provedena je usporedba realnih i sintetiziranih instrumenata te donesen zaključak o kvaliteti sinteze.