Izvedba modula za upravljačku ploču automobila s procesorom FRISC : završni rad - Matić, Bruno (B. Matić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu stvoren je sustav upravljačke ploče automobila zasnovan na FRISC procesoru izvedenom u VHDL opisu za Spartan 6 FPGA čip. Za potrebe sustava upravljačke ploče integriran je temperaturni senzor i RTC sklop u sustav procesora FRISC što je ostvareno izvedbom I2C sabirničkog protokola u VHDL opisu. Za temperaturni senzor izabran je BMP180 zbog preciznosti mjerenje, a za RTC sklop DS1307 zbog uporabe I2C sučelja i preciznosti. Pored sklopova izvedena je programska podrška za mjerenje brzine pomoću releja, otvaranja vrata i pokazivače smjera kao DIP prekidača, simulaciju GPS modula te SSD1289 kontroler.