Nadogradnja programskog sustava PErmutator s podrškom za ELF izvršne datoteke : završni rad - Maldini, Antun (A. Maldini, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ljudi griješe, i kao rezultat skoro svaki netrivijalan računalni program sadrži greške. Pri korištenju programskih jezika bez automatskog upravljanja memorijom, česti su propusti koji rezultiraju (potencijalnom) korupcijom memorije. S obzirom na raširenost jezika C i C++, ti problemi će ostati prisutni u doglednom vremenu. Mehanizmi zaštite od napadâ koji ih iskorištavaju su poprilično razvijeni, ali još uvijek postoje rupe koje ne uspijevaju zaštititi. U radu je dan pregled napadâ i zaštitnih mehanizama, te je PErmutator, programski sustav koji se razvija u svrhu poboljšanja zaštite permutacijom blokova kôda unutar izvršnih datotekâ, proširen podrškom za ELF izvršne datoteke, koje se koriste na *nix operacijskim sustavima.