Praćenje zrake u stvarnom vremenu : diplomski rad - Jureša, Filip (F. Jureša, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Opisan je algoritam praćenja zrake općenito kao tehnika iscrtavanja u 3D računalnoj grafici. Zatim je načinjena implementacija algoritma na grafičkom procesoru uz primjenu frameworka OpenCL kao demonstracija mogućnosti njegove primjene za iscrtavanje u stvarnom vremenu. Na kraju je dan pregled performansi implementacije u ovisnosti o rezoluciji iscrtavanja.