Automatizacija paralelizacije aplikacija u višeprocesorskim sustavima na čipu : diplomski rad - Faltis, Andrea (A. Faltis, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad predstavlja tehniku koja potpuno automatski generira učinkovit i razumljiv kod za paralelne procesore. Pristup je temeljen na vrstama algoritma, algoritamskoj klasifikaciji koda, i kompilaciji baziranoj na predlošcima. Upotrebljava se alat A-Darwin pomoću kojeg se u orginalni kod automatski ubacuju informacije o vrstama algoritama pomoću pragmi. Prikazana je uporaba alata na primjeru JPEG algoritma. Dobiveni su rezultati pogodni za implementaciju uporabom paralelnih jezika OpenMP, OpenCL ili CUDA. Za uočene probleme strukture podataka dan je prijedlog razrješenja u izvornom kodu.