Web-aplikacije za pokretne telefone : završni rad - Brkašić, Matej (M. Brkašić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Na početku rada navedene su vrste mobilnih mreža (GSM, GPRS, EDGE, UMTS, LTE) te njihova usporedba po brzinama prijenosa, modulacijama, multipleksiranjima itd. Nakon toga, navedeno je nekoliko zanimljivih web-preglednika za mobilne uređaje te njihove najbitnije specifičnosti. Opisani su najbitniji izazovi s kojima se svaki programer mobilnih usluga susreće i koje je jako bitno riješiti. U nastavku je dana usporedba vrsta web-aplikacija te korištene web-tehnologije za izradu web-aplikacije u sklopu ovog završnog rada. Na kraju je opisana izrađena web-aplikacija i dane su slike koje ju pobliže opisuju.