Koncentrator podataka za bežičnu senzorsku mrežu : završni rad - Soldo, Ivan (I. Soldo, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog završnog rada razvijen je jednostavni mikrokontrolerski koncentrator za prikupljanje podataka s bežičnih senzorskih mreža. Sustav je temeljen na STM32F407VG mikrokontroleru, a s bežičnim senzorskim čvorovima povezuje se putem Wi-Fi mreže korištenjem pristupne točke izvedene putem ESP8266 modula. Sustav omogućuje spajanje i drugačijih bežičnih pristupnih točaka putem USART, SPI i I2C sučelja. Sustav se prema udaljenom poslužitelju povezuje putem Ethernet sučelja. Razvijena je programska potpora za testiranje komponenti sustava i povezivanje s čvorovima bežične senzorske mreže temeljena na FreeRTOS operacijskom sustavu.