Modularni sustav za udaljeni nadzor, upravljanje i automatizaciju građevina : diplomski rad - Tepić, Saša (S. Tepić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su razmotreni koncepti jedinstvenog sloja komunikacije i definirani su zajednički formati komuniciranja. Istražene su postojeće programske biblioteke koje se koriste za implementaciju sustava sa internetskim korisničkim sučeljem za više korisnika, koje se prikazuje u stvarnom vremenu. Implementirana je Jezgra kao glavna komponenta sustava koja je modularnog programskog tipa s međuprocesnom komunikacijom temeljenom na događajima kako bi odaziv na ulaze u sustav bio sa što manjom latencijom. Implementiran je skup programskih modula za Agregator koji je napisan u C programskom jeziku na način da bude primjenjiv na što više platformi. Razvijena je sklopovska varijanta Agregatora temeljena na PIC32MX platformi. Implementirana je bežična senzorska mreža koristeći NRF24L01+ integrirane krugove uz komunikacijski složaj napisan u C programskom jeziku prilagođen za sustave s niskom potrošnjom.