Virtualni ljudski likovi za deidentifikaciju u video zapisima : završni rad - Čulo, Ante (A. Čulo, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak de-identifikacije ljudi u video zapisima korištenjem uređaja Kinect za pribavljanje testnih video zapisa, te koristeći biblioteke poput OpenGL-a, Open Asset Import Library-a i Simple OpenGL Image Library-a za prikaz izmijenjene video sekvence. Postupak se svodi na generiranje virtualnog lika pomoću alata MakeHuman, učitavanje napravljenog 3D modela u video sekvencu, te primijenjujući transformacije na model kako bi njegov položaj odgovarao položaju snimljenog i detektiranog čovjeka čiju privatnost želimo očuvati.