Primjena operacijskog sustava FreeRTOS u mikrokontrolerskom sustavu LPC11xx : završni rad - Vezmar, Aleksandar (A. Vezmar, 2015)
Sažetak na hrvatskom: LPC11xx je porodica 32-bitnih mikrokontrolera temeljenih na Cortex-M0 arhitekturi. Za razvoj aplikacija temeljenih na LPC11xx mikrokontrolerima koristi se razvojno okruženje LPCXpresso. FreeRTOS je operacijski sustav u stvarnom vremenu namijenjen radu s ugradbenim sustavima. FreeRTOS podržava upravljanje zadaćama, kao i komunikaciju pomoću redova poruka. Demonstracijski primjer obuhvaća tri zadaće. Prva zadaća čita podatke s analogno-digitalnog pretvornika. Druga zadaća upravlja generiranjem PWM signala. Treća zadaća upravlja I2C komunikacijom. Putem I2C sabirnice primaju se naredbe za upravljanje s prve dvije zadaće, a očitanje s analogno-digitalnog pretvornika se putem I2C sabirnice šalje vanjskom sklopovlju.