Automatsko postavljanje mišića lica u svrhu animacije lica : diplomski rad - Vidović, Branimir (B. Vidović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Grafika u video igrama i animiranim filmovima stalno se poboljšava, a uz njih i zatjevi za kreiranjem što vjernijeg prikaza ljudskih likova. U ovom radu predloženo je kreiranje modela lica temeljen na interpolaciji (engl. morphable model) te je korištena analiza glavnih metoda (engl. PCA - Principal Component Analysis) kako bi se uvelike smanjio broj parametara lica uz zadržavanje visoke vizualne kvalitete lica.