Modul za povezivanje FPGA sklopova i video senzora OV7670 : završni rad - Zvjerković, Hrvoje (H. Zvjerković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog rada je implementacija modula za povezivanje FPGA sklopova sa OV7670 video senzorom. OV7670 je nisko naponski video senzor CMOS tipa koji pruža punu funkcionalnost VGA kamere i procesora za obradu slike. Za konfiguriranje OV7670 koristi se SCCB sabirnica. SCCB je serijska, sinkrona i dvosmjerna sabirnica kompatibilna s I2C sabirnicom. Za dohvaćanje slike sa OV7670 se implementira modul koji koristi tri ulazna sinkronizacijska signala sa senzora. Slika se privremeno sprema u međuspremnik na FPGA sklopu. Iz međuspremnika se čitaju pikseli i prikazuju u VGA video formatu.