Implementacija osnovnih glasovnih funkcionalnosti u edukacijsko programsko rješenje za operacijski sustav Android : završni rad - Žilak, Matea (M. Žilak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Edukacijska programska rješenja za osobe sa složenim komunikacijskim potrebama često se zasnivaju na primjeni simbola potpomognute komunikacije. Osnovni princip takvih rješenja je prikaz pojedinog pojma simbolom, tekstom i glasovnim izgovorom. Simboli i glasovni izgovor stvaraju podražaje koji povoljno utječu na osobe s poteškoćama u razvoju komunikacijskih vještina. Slabovidni korisnici spadaju u skupinu osoba sa složenim komunikacijskim potrebama. Kako bi se slabovidnim korisnicima poboljšala pristupačnost postojećoj aplikaciji za savladavanje fonološke svjesnosti, u praktičnom dijelu rada implementirane su osnovne glasovne funkcionalnosti, i to u postojeće edukacijsko programsko rješenje za operacijski sustav Android. Rezultat rada trebao bi slabovidnim korisnicima omogućiti olakšanu interakciju s aplikacijom te zabavno uvježbavanje komunikacijskih vještina.