Android aplikacija za učenje matematike : diplomski rad - Pruša, David (D. Pruša, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog diplomskog rada razvijena je Android aplikaciju za učenje matematike u pokretu. Aplikacija predstavlja igru koja je izrađena pomoću Unity Engine, a za programski jezik implementacije odabran je C#. Aplikacija za sada sadrži dvije manje igre. Prva naglasak stavlja na učenje osnovnih operacija zbrajanja i oduzimanja dok druga korisnike podučava geometrijskim likovima. Obje igre komuniciraju sa SQL bazom podataka kako bi pamtile najbolje rezultate igrača. Osim opisa razvijene aplikacije, dio rada posvećen je i opisu mogućnosti Unity Engine-a i Android operacijskog sustava.