Koordinacija vozila primjenom ORCA metode : završni rad - Bedeković, Matija (M. Bedeković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Prema ORCA metodi svako vozilo prilagođava svoju brzinu do cilja na temelju informacija o drugim vozilima koja se modeliraju u obliku brzinskih prepreka. Metoda je reaktivna i u potpunosti decentralizirana. ORCA metoda je ispitana simulacijski i eksperimentalno primjenom Pioneer 3DX autonomnih vozila i integrirana u ROS.