Analiza karakteristika alata za rukovanje protokolom Diameter u mreži LTE : diplomski rad - Šorša, Nikola (N. Šorša, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Analiza performansi izuzetno je bitna metoda prilikom izrade softverskih sustava. Ovaj diplomski rad opisuje proces izrade alata za analizu performansi sučelja koje implementira protokol Diameter. Sh sučelje HSS-a odabrano je kao subjekt testiranja za potrebe rada. Prikazana mjerenja pokazuju mogućnosti razvijenog softwera. Pokazano je kako vrijeme odziva testirane HSS implementacije pokazuje eksponencijalni rast sa povećanjem intenziteta prometa. Ustanovljeno je kako procesi zaduženi za upravljanje memorijom uzrokuju znatni pad performansi ispitanog sustava.