Izrada tiskane relejne pločice za punjenje baterija pomoću mikrokontrolera : završni rad - Štor, Anthea (A. Štor, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Zbog potrebe za većom korisnošću i duljim životnim vijekom baterija koristi se sustav upravljanja baterijama. To posebice vrijedi za litij ionske baterije, koje zbog svoje osjetljivosti na prepunjavanje i pretjerano pražnjenje zahtijevaju strogi nadzor u svrhu produživanja životnog vijeka. Sustav upravljanja zasnovan je na ideji punjenja svih ćelija istovremeno dok se jedna od ćelija ne napuni na maksimalni dozvoljeni napon, a onda se prelazi na pojedinačno punjenje ćelija. Kao dio tog sustava, zadatak je bio izraditi relejnu pločicu koja omogućuje da mikrokontroler upravlja punjenjem ćelija strujom do maksimalno 30 A. Pločica također služi i za mjerenje napona na ćelijama. U ovom radu su navedene komponente koje se nalaze na pločici uz obrazloženje zašto su one stavljene na pločicu. Također, dokumentiran je postupak izrade same pločice.