Upravljanje konvojem autonomnih mobilnih platformi : završni rad - Popović, Goran (G. Popović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu su opisani osnovni pojmovi koji se koriste pri opisivanju gibanja mobilnih platformi u formaciji. Osmišljen je algoritam za gibanje mobilnih platformi u konvoju. Napravljena je simulacija u programskom paketu Matlab koja simulira proizvoljan broj jedinki. Omogućeno je simuliranje za različite parametara sustava. Uz mogućnost promjene parmetara moguće je opisati različite sustave platformi. Predloženi algoritam je simuliran u napravljenom simulatoru uz vrijenosni parametara platforme koje su približne realnim parametrima. Uz rezultate simulacije je poboljšan prvotno predložen način upravljanja formacijom mobilnih platformi. Predložen je način izgradnje platforme koja bi parametrima koji opisuju oblik i ograničenja platforme bila slična platformi koja se simulirala u simulatoru.