Određivanje usmjerenosti pažnje na različite vizualne podražaje iz elektroencefalograma pomoću BCILAB-a : završni rad - Franjić, Petra (P. Franjić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Sučelje mozga i računala (engl. Brain Computer Interface, BCI) omogućuje korisniku da s okolinom komunicira bez potrebe za voljnom kontrolom mišića, oslanjajući se pritom najčešće na analizu električne aktivnosti mozga. Jedan od BCI sustava koji radi na tom načelu je i P300 sustav za slovkanje koji se temelji na izazivanju P300 vala. U sklopu ovog rada u BCILAB alatu za MATLAB analizirani su podaci dobiveni korištenjem navedene paradigme za slovkanje. Na jednostrukim repeticijama je provedena usporedba klasifikatora za različite vremenske intervale ekstrakcije prostorno-vremenskih obilježja, gdje se kao najtočnija pokazala linearna diskriminantna analiza (engl. Linear Discriminant Analysis, LDA). U sklopu rada je u BCILAB-u na temelju specifičnosti klasifikatora uspješno provedena detekcija slova na koje je ispitanik pri ispitivanju usmjerio pažnju.