Web aplikacija za generiranje rasporeda dežurnih asistenata na laboratorijskim vježbama : diplomski rad - Širola, Damir (D. Širola, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu je korišten genetski algoritam kako bi se generirao raspored dežurnih asistenata na laboratorijskim vježbama. Implementirano je više načina selekcije, križanja i mutacije te su oni uspoređeni testiranjem. Zbog nasumičnosti genetskih algoritama prilikom testiranja su uzete prosječne vrijednosti izvršavanja kroz 50 iteracija. Dodatna poboljšanja algoritma moguće je postići paralelizacijom.