Automatizirano upravljanje željezničko-cestovnim prijelazima u razini : specijalistički rad - Ljubić, Vedran; Toš, Zdravko (Zagreb : V. Ljubić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2016)
U specijalističkom radu izvršena je analiza dvije tehničke izvedbe automatskih uređaja za osiguranje u sklopu kojeg je provedeno ispitivanje rada i odziva kod pojave neispravnosti.
Na osnovu dobivenih rezultata: odziv na uređaju daljinske kontrole i funkcionalno stanje, prikazan je prometno-tehnološki učinak na cestovni i željeznički promet pojedinačno, te je izraženo ostvarenje funkcionalno-tehničke sposobnosti.
Na ovaj način se ukazuje na značaj odabira konstrukcije i arhitekture rada kontrolno-upravljačke automatike, te pokazuje način za kvalitativno vrednovanje automatskih uređaja za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza.
Special analysis project had been done on the performance/construction of two technical automatic systems for a protection of level crossing in which a test was conducted on functioning and alert response within the onset in case of functional failure.
The analysis result: alert response by the remote control device and operational situation, established transport-technological impact on road and rail traffic individually/separately, and also established the quality of construction/realization of functional and technical capabilities.
This point of view establish the importance of choice of structure and architecture of the control - operational logic, showing direction in a qualitative evaluation of automatic equipment for road- rail crossings safety level.