Automatizirano upravljanje željezničko-cestovnim prijelazima u razini : specijalistički rad - Ljubić, Vedran (V. Ljubić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2016)
U specijalističkom radu izvršena je analiza dvije tehničke izvedbe automatskih uređaja za osiguranje u sklopu kojeg je provedeno ispitivanje rada i odziva kod pojave neispravnosti. Na osnovu dobivenih rezultata: odziv na uređaju daljinske kontrole i funkcionalno stanje, prikazan je prometno-tehnološki učinak na cestovni i željeznički promet pojedinačno, te je izraženo ostvarenje funkcionalno-tehničke sposobnosti. Na ovaj način se ukazuje na značaj odabira konstrukcije i arhitekture rada kontrolno-upravljačke automatike, te pokazuje način za kvalitativno vrednovanje automatskih uređaja za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza.