Primjenjivost videonadzora u željezničkom sustavu : specijalistički rad - Novačić, Brankica; Bogdan, Stjepan (Zagreb : B. Novačić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2016)
Ovaj specijalistički rad sadrži pregled područja uporabe videonadzora u
željezničkim sustavima s posebnim naglaskom na željezničku infrastrukturu.
Obrađeni različiti vidovi primjene videonadzora u željezničkim sustavima,
videonadzor kao podrška prometnom osoblju u sigurnom vođenju
željezničkog prometa te video nadzor kao dio tehničke zaštite željezničke
infrastrukture. U radu se prikazuju iskustva drugih željezničkih uprava te se
ista koriste kao podloga za izradu prijedloga opremanja sustavom
videonadzora željezničkih pruga pod upravljanjem HŽ Infrastrukture.
Predlažu se područja željezničke infrastrukture koja je potrebno nadzirati,
ovisno o specifičnostima pojedinih željezničkih pruga i njihovih dionica te
potrebne osnovne tehničke značajke opreme, ovisno o trenutnom stanju
tehnike te mogućnost povezivanja s drugim dijelovima željezničkih
infrastrukturnih podsustava.
Bibliografija str. 55