Primjenjivost videonadzora u željezničkom sustavu : specijalistički rad - Novačić, Brankica (B. Novačić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2016)
Ovaj specijalistički rad sadrži pregled područja uporabe videonadzora u željezničkim sustavima s posebnim naglaskom na željezničku infrastrukturu. Obrađeni različiti vidovi primjene videonadzora u željezničkim sustavima, videonadzor kao podrška prometnom osoblju u sigurnom vođenju željezničkog prometa te video nadzor kao dio tehničke zaštite željezničke infrastrukture. U radu se prikazuju iskustva drugih željezničkih uprava te se ista koriste kao podloga za izradu prijedloga opremanja sustavom videonadzora željezničkih pruga pod upravljanjem HŽ Infrastrukture. Predlažu se područja željezničke infrastrukture koja je potrebno nadzirati, ovisno o specifičnostima pojedinih željezničkih pruga i njihovih dionica te potrebne osnovne tehničke značajke opreme, ovisno o trenutnom stanju tehnike te mogućnost povezivanja s drugim dijelovima željezničkih infrastrukturnih podsustava.