Razlomljeni namoti za strojeve s trajnim magnetima : diplomski rad - Vujić, Stipe (S. Vujić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Proučena je dostupna literaturu o razlomljenim namotima za strojeve s trajnim magnetima te su obrađene određene podvrste razlomljenih namota. Određeni su analitički izrazi za izračun faktora namota, tablice namota, zvijezde napona, minimalnog mogućeg kuta skošenja i maksimalnog dozvoljenog broja paralelnih grana. Uspoređeni su namoti s obzirom na harmoničko rasipanje, radijalne sile, buku i gubitke u rotoru. Izrađena je Matlab skripta i korisničko sučelje za izračun navedenih karakteristika namota.