Dodavanje periferija na ZedBoard razvojnoj pločici : završni rad - Žiljak, Anja (A. Žiljak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Proučavanje arhitekture Zynq sustava na čipu te načine spajanja periferija na njega. Odabiranje periferija za praktični dio rada: tipkovnica sa sučeljem PS/2 te TFT LCD zaslon rezolucije 320x240. Proučavanje protokola PS/2 – način komunikacije između tipkovnice i uređaja na koji je spojena, format poslanih i primljenih podataka, način spajanja tipkovnice na Zynq te električke specifikacije PS/2 sučelja. Proučavanje načina rada kontrolera SSD1289, koji upravlja korištenim LCD zaslonom – vremenska trajanja ciklusa pisanja i čitanja, inicijalizacija uređaja, gađenje uređaja, privremeno gađenje uređaja, formati riječi pisanih u registre i u RAM memoriju. Konverzija podataka dobivenih s tipkovnice u podatke prikazive na TFT LCD zaslonu te način prikaza ASCII znakova na zaslonu.