Sustav za mobilno praćenje i optimizaciju rada naprednih bežičnih mreža : diplomski rad - Dobrenić, Nikolina (N. Dobrenić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog Diplomskog rada razvijen je prototip servisnog uređaja pomoću kojeg se pojednostavljuje instalacija, održavanje i nadzor postojećih uređaja u mreži. Razvijena je programska podrška i prilagođen postojeći protokol za potporu servisnog načina rada. Za upravljanje servisnim uređajem te dohvaćanje i prikaz informacija o uređajima u mreži razvijena je mobilna aplikacija za platformu Android. Izmjerena je potrošnja baterijski napajanih uređaja u normalnom i servisnom načinu rada te procijenjen životni vijek baterije.