Jednostavni model bazena za istrošeno gorivo u programu TRACE : završni rad - Vrbanec, Dario (D. Vrbanec, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Nakon završetka ciklusa rada elektrane iz reaktora se vade istrošeni gorivni elementi i pohranjuju u bazen za istrošeno gorivo. Istrošeno gorivo generira ostatnu toplinu i prirodnom se cirkulacijom vode, koju u bazen dovodi vanjski rashladni sustav, hladi bazen. Pomoću programa TRACE i SNAP snimljeni su odzivi za slučaj gubitka rashladnog sustava i opadanje razine vode u NE Krško. Bazen je realiziran jednostavnim hidrauličkim komponentama čije su dimenzije unaprijed određene.