Linearni elektromagnetski aktuator : diplomski rad - Jelavić, Filip (F. Jelavić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U prvom djelu rada daje se pregled najvažnijih izvedbi linearnih elektromagnetskih aktuatora. Opisuje se konstrukcija i načina rada linearnih indukcijskih aktuatora, linearnih sinkronih aktuatora s permanentnim magnetima i preklopnih reluktantnih linearnih aktuatora.