Inteligentni regulator istosmjernog bezčetkastog motora za fotokopirni uređaj : diplomski rad - Fukuda, Kazuya (K. Fukuda, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu prikazana je implementacija regulatora s iterativnom kompenzacijom greške za istosmjerne bezčetkaste motore s poboljšanom robustnosti. Regulator upravlja motorima unutar fotokopirnog uređaja, a glavni ciljevi su održanje konstantne brzine motora uslijed raznih smetnji i opterećenja te smanjenje razlike brzine između motora unutar fotokopirnog uređaja. Predložena je nova konfiguracija regulatora s iterativnom kompenzacijom greške, prikladna za fotokopirne uređanje, te uspoređena s klasičnim rješenjima uslijed tipičnih opterećenja.